Duyuru!!

Doğruluk Ekseni dizisi maalesef son bulmuştur. Bundan sonra yeni bölüm yayınlanmayacaktır.


Stv bundan sonraki yayın hayatına yeni dizi
lerle devam edecektir:

Kollama

Tek Türkiye

4.Osman

Kader Çizgisi

Kırık Kalpler


bu sezon devam edecek olan dizilerdir.

13 Ekim 2008 Pazartesi

Doğruluk Ekseni 1. Bölüm Özeti : Salı 19:40

Aile bir koza…

Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Doğruluk Ekseni, ilk bölümüyle ekrana geliyor. Başrollerini Rahman Görede, Ayçin Tuyun, Kamil Adıgüzel ve Özer Tunca’nın paylaştığı dizide, değişik karakterlerdeki kardeşlerden oluşan geniş bir ailede yaşanan olaylar konu ediliyor.

Büyük bir sır, tüm hayatları değiştiriyor.

Küçük bir kasabada yaşayan Adalı ailesi kalabalık ve köklü bir ailedir. Ailenin büyüğü olan Vahit, dördü erkek biri kız beş evlada sahip adaletli ve sevgi dolu bir adamdır. Ailedeki oğullar ve torunlar farklı karakterlerde olmasına rağmen, Vahit onları bir arada tutmayı başarmıştır. Fakat Vahit’in Oğuz ve Sırma adındaki iki torununun doktor olarak kasabaya dönmesiyle aile içinde soğuk rüzgarlar esmeye başlar.

Yıllardır birlikte okuyan Oğuz ve Sırma okurken birbirlerine sevdalanmışlardır. Bu durumun farkında olan tek kişi ise, halaları Rabia’dır. Kardeşi Ali ve babasıyla Oğuz ile Sırma’nın evlilik mevzunu konuşan Rabia onlardan olumlu tepkiler alırken, Sırma’ya çocukluğundan beri aşık olan amcasının oğlu Doğan bu olayı kabullenmeyecektir. Ailenin para düşkünü oğlu Haşim, evlilik sonrası malların bölüneceği korkusuna kapılır. Haşim ve Doğan’ın yanı sıra bu evliliği Sırma’nın annesi de onaylamaz. Bu arada Vahit, ailenin dağılmaması için malları paylaştırmaya karar verir. Mal paylaşımı sonunda Haşim’in kendisine kalmasını beklediği yer, Ali’ye çıkınca kardeşler büyük bir çatışmayla karşı karşıya kalır. Haşim’in dolduruşuna gelen aile fertleri, Vahit’in nasihatlerine kulak asmaz. Ve bu yüzden Adalı ailesinde ilk kez kardeşkanı dökülür.

Yapımcı
Mustafa Kartal
Yönetmen
Taner Tunç
Oyuncular
Rahman Görede, Ayçin Tuyun, Kamil Adıgüzel, Özer Tunca
Yayın Günü ve Saati
14 Ekim Salı 19:40

İyi seyirler....

3 yorum:

  1. İDDİALI BİR İSİM "DOĞRULUK EKSENİ"

    Bu dizi ile ilgili beklentimiz aslında biraz isminde gizli. tıpkı tek türkiye gibi oldukça doğrudan bir isim. içeriği de anlatacakları da ismi kadar doğrudan mı olacak merak ediyoruz. birinci bölümde kullanılan dış ses sanki bu yönde olacağı ile ilgili bir ipucu verdi ama hikayenin gidişatı bize daha net bir cevap verecek diye düşünüyorum.

    benim klasik yorumum olacak ama genel hatları ile eliyüzü düzgün bir işe benziyordu. ilk bölümün olası hatalarını ve eksiklerini tölere edersek...

    mal paylaşımında ortaya konan mallar ne kadar da varlıklı olduklarını gösteriyordu ama bunu ailelerin yaşam biçiminde pek göremedik. ben aslında daha ihtişamlı birşey bekliyordum. varlıklı olduklarını gösterir cinsten. büyük arabalar filan, keyif içinde geçen bir hayat... haşim mesela bu kadar hırslı ve paragöz bir adam ama fukara bir hali vardı. bu özellikle mi yapılmış anlamadım. etrafında fır dönen adamları olmalıydı, yediği önünde yemediği ardında, vs.... dizinin bana en eksik gelen tarafı bu oldu.

    yeşeren düşlere benzetilmesini de garip buldum doğrusu. her haliyle başka bir hikaye seyrettik. arkadaşlar hikayecisine, yönetmenine, yapımcısına bakıp yeşeren düşlere benzetmişler. yeşeren düşlerden bir tane oyuncu almışlar. o da başka biri olmuş. ali cengizi çok güzel hamza yapmışlar. bu konuda tebrik ederim ypımcıları.

    oyuncuların hepsi ayrı ayrı çok iyidi. gerçekten çok doğru bir cast yapmışlar. özellikle doğan, sıdıka, fikret, fikretin karısı, çocuklar, rabia hala, sırmanın annesi, oğuzun annesi babası çok iyi olmuşlardı. tekerlekli sandalyede biri vardı kim olduğunu tam anlayamadık ama iyi bir tipe benziyordu. hepsini zamanla çözücez ve çok sevicez gibi bir duyguya sahibim.

    iyileri de kötüleri de tek türkiyedeki kadar çok sevilir inşallah.

    müzikleri de çok güzeldi. özellikle jeneriğin hem kendisi hem müziği çok güzel olmuştu.

    emeği geçen bütün arkadaşların ellerine sağlık. İnşallah herşey daha güzel olur...

    YanıtlaSil
  2. Dizinin sadece son kismini görebildim.... Gafur uzuner yerde kivaraniyordu... o sirada kavga basliyordu... Ve rahman görede basta olmak üzere aycin tuyun ve birileri kosuyordu... kadinin öldügü yere dogru... sirada arkada yusuf ziya özkan bey seslendirme yapiyordu... sade göz ve kulak ucuyla dinleyebildigim icin tam anlamadim... ama taner tunc beyin beypazari acilari 2-3 sahne icin muhtesemdi... ekip yine iyi is cikarmis... müziklerde duyabildigim kadariyla etkileyicidi...

    YanıtlaSil
  3. Doğruluk Ekseni beklediğim gibi bir dizi olmuş, gerçekten ben çok sevdim.
    Yeşeren Düşlere benzetiyoruz tabiki gene oyunlar oynayan bir kadın var, Abdi-Yusuf gibi aynı kızı sevenler var ama tabiki bu ayrı bir dizi o ayrı bir dizi.

    Sırma, herkesin sevebileceği evlenmek isteyeceği bir kız konumunda hem güzel hem doktor olmuş. Oğuz'da çok yakışıklı eli ayağı düzgün terbiyeli ve okumuş doktor olmuş bir delikanlı. Kim ne derse desin onlar birbirine denk. Tabi Doğan bu durumu elinden geldiği kadar bozmaya çalışacak. Eeee Aşk dediğinde böyle zorluklarla yücelmezmi. Engel olanlar olacak ki aşk olsun, merak edelim sabırla bekleyelim. Şimdi 2.bölümde Sırma ve Oğuz evlenseler ortada ne aşk kalır ne sevda. Tamam onlar aşklarını yaşar ama izleyici olarak bize anlamsız gelirdi böyle olması kavuşamamaları yani daha iyi oluyor.

    Malların 4 kardeş arasında bölünme kısmı harikaydı, Babaları çok akıllı ve hiç birini üzmek istemez. Kura ile malları paylaşması çok güzeldi ama en hoşuma gidende Kerestenin iki ortak kardeşe pay edilmesiydi. Şimdi birbirlerini yesinler.

    Bölüm sonunda Oğuz'un annesi kavgayı önlemek isterken aldığı darbe sonucu yere düşüp başını çarpar. Ben şahsen çok üzüldüm bu sahnede. Allahtan bitti dizi yoksa daha da üzülürdüm.....
    Artık heycan haftaya kaldı.....

    YanıtlaSil